Musikmandag

(forsinket) Musikmandag #19

Beklager forsinkelsen! Jeg har haft så travlt.

Men, bare fordi jeg har slået kolbøtter omkring mig selv og leget digital badutspringer, har jeg også haft tid til at begynde på en ny playliste. Lige nu hedder den bare “Sambefalinger 2: Forårsedition” fordi det er nogle sange som jeg anbefaler, og som giver mig forårsfornemmelser helt ud i fingerspidserne, sammen med de påskeliljer der står på stuebordet og de plusgrader som følger mig på arbejde om morgenen. Måske I har en god ide til hvilken tegning jeg skal lave til den?

Her får I lige tre smagsprøver;


Bradford Cox er nok mest kendt som forsanger i Deerhunter (et band som også står mit hjerte nært) men lige nu skal det handle om hans soloprojekt; Atlas Sound. Hen imod slutningern af sidste år udgav han nemlig det her album som hed “Parallax”, og som jeg helt ærligt skulle høre en del gange før det rigtig begyndte at fange mig. Dét har det gjort nu, og det er især det første nummer på pladen, “Mona Lisa”, som jeg ikke kan få ud af hovedet:

Tennis er et af mine nyere yndlingsbands, og for mig er de lig med sommer, solskin og isvafler ligesom fx Summer Camp – uden pis, jeg kan nærmest se sejlbåde og marineblå striber for mig. Det er noget med melodierne og hendes lidt dovne stemme, tror jeg. Jeg mindes faktisk, at have skrevet om deres (deres som i: de er gift!) album “Cape Dory” før, og nu har de så lige udgivet “Young & Old”. Jeg er stadig ved at lære det at kende, men her er en af mine klare favoritter, “Origins”:


Jeg kan altså ikke poste en liste med forår uden at nævne Beirut, som reddede hele mit efterår, fik mig til at stortude til koncerten i Berlin og med garanti a l t i d gør mig i godt humør. Og, det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har et kæmpe crush på forsanger Zach og hans trompet. Albummet “The Rip Tide” er fra sidste år, og i min optik et af de bedste albums der overhovedet blev udgivet i 2011 (sammen med bl.a. Arcade Fire). Det her nummer hedder “East Harlem”:

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: