Hverdags-dagbog

Klar, parat, specialestart.

Vi har nu været igang i lidt over en måned nu og so far, so good. Jeg læser Digital Design & Kommunikation på IT Universitetet, og som nogle af jer måske ved har jeg udskudt mit speciale med et år af flere forskellige årsager. Men, nu er vi altså igang og jeg har en forestilling om, at jeg gør mig selv en tjeneste ved at dokumentere forløbet (autopilot-tendensen) ved at skrive en lille status her på bloggen i ny og næ – også selvom det muligvis kommer til at have en mere akademisk karakter end mine andre indlæg. Tanken er at have en proces at kigge tilbage i – men også at holde mig selv igang med at skrive, således at fingerspidserne, tasterne og den store ord-tombola koger i et statisk tempo.

Derfor har jeg nu oprettet kategorien specialeskriverier her på bloggen. Jeg håber, at I måske kan finde inspiration, eller lignende, og at I endeligt byder ind med forslag eller ideer løbende. Og, så vil jeg gerne have lov at invitere jer indenfor på vores vimpelpyntede kontor i Sankt Peders Stræde;

Jeg skriver sammen med min dygtige og krøllede makker, Signe, og vores emnevalg er faldet på ‘Musiksamlingen i den digitale tidsalder’. Kort fortalt og lidt groft opsummeret, fokuserer vores opgave på om man kan snakke om en digital musiksamling, og hvordan den i så fald kan konceptualiseres. Hvordan ændrer opfattelsen af ’værdi’ sig i takt med, at musik digitaliseres og derved ikke er håndgribelig – eller manifesteret i en fysisk samling længere? Og hvilken betydning har de digitale rammer for identitet og selviscenesættelse, samt dét faktum at gøre musik til en social oplevelse?

Vores problemformulering og plan er blevet godkendt af studieadministrationen, og vi har allerede mødtes med vores vejleder to gange. Så, status på nuværende tidspunkt er, at vi stadig læser en hel masse og samler litteratur ind om bl.a. identitet, værdi- og ejerskabsbegreber, adfærd, behov og så videre – hvilket vi har deadline på i næste uge. Sideløbende har vi via vores egne online profiler lavet lidt såkaldt quick & dirty empiri – det er ikke så sexet som det lyder – men for at ‘fornemme’ feltet og finde ud af, hvilke diskurser der bliver jongleret med når man beder folk om at definere begrebet ‘musiksamling anno 2013’ eller at vise den frem på Instagram. Denne her gruppe på Last.fm for folk, der stadig køber fysiske CD’er, har også været rigtig interessant at dykke ned i.

Hvad synes du, at en musiksamling er i år 2013?

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: