Fund, Sponsoreret indlæg

Little Sun.

For nogle uger siden sagde jeg jatak til at teste en gul og solsikkeformet solcelle-lampe, designet af Olafur Eliasson. Ham kender I måske fra Aros’ regnbue eller nogle af hans andre kunstprojekter med rum og lys (jeg har bl.a. set ham udstille på Arken og i Berlin), han står også bag The Weather Project som blev udstillet på Tate i London, hvor Little Sun udspringer fra.

Selve lampen er faktisk ikke særlig pæn, men dens formål er, at støtte de udviklingslande som ikke har råd til lys og derved fx skal bruge petroleum for at kunne læse lektier om aftenen, lukke sin butik når man vil og så videre. I mit skandinaviske luksustilfælde, kan den kaste lidt ekstra ‘sol’ på de mørke vintermåneder, samt sprede et naturligt lys og en god samvittighed.
 

Lampen lader op via solceller, og holder cirka 10+ timer. Jeg har den sidste uge brugt den på mit soveværelse om aftenen til læsning og som det første om morgenen. Den lyser når man trykker på en lille knap på forsiden (meget skarpt!) til ære for de trætte morgenøjne.

Nu ligger den og lyser om kap med min globus, og minder mig om at jeg skal huske at spare – både på elektricitet og dårligt vinterhumør – men også spare sammen til en lille solskinspause i de kommende kolde og specialeskrivende måneder, for lys og varme er noget som alle på sin vis har brug for. Hvad lyser din vinter op?

Indlægget er sponsoreret af Little Sun.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: