Musikmandag

Musikmandag #15

I dag er det mandagen, som er mandagen, som kommer efter en lang og hård uge med alt for lidt søvn, eksamen, kedelig mad, forsømmelser og alt det der som hører med til den slags. Det er mandagen som siger ‘velkommen tilbage på arbejde!’ med sløret blik – og er det bare mig, eller er cyklen lidt tungere at trække end normalt?

Derfor er det eneste rigtige i dag vidst nok nogle søde, bløde, varme, guitarprægede toner i mine ører. Måske du har brug for det samme? Sådan en kold og våd weekend kan altså godt være lidt hård at komme ovenpå.

Jeg har en meget stor kærlighed for de to svenske (sommerfine) piger i First Aid Kit, og de har lige udgivet nyt album som hedder “The Lion’s Roar”. Her er titelnummeret som jeg har hørt på repeat hele weekenden:

Bonusinfo: First Aid Kit spiller koncert på Vega d. 11. februar.
Hør også: The Tallest Man On Earth, Taxi Taxi! og Slow Club, som også (hovedsageligt) er svenskt, og med fin guitarklang.


Du har måske allerede hørt nummeret “If I Had A Boat” med James Vincent McMorrow? Det er ikke helt nyt mere, men selvom jeg har hørt det mange-mange gange hypnotiserer hans stemme mig stadig på samme måde som fx Bon Iver:

Bonusinfo: James har lavet et helt fantastisk covernummer af “Wicked Games” (der ellers er et meget forbudt nummer at pille ved!) som lige har været featured på soundtracket til det nye Gossip Girl. Hør det her.
Hør også: Bon Iver, Ben Howard og S. Carey som også er i min favoritpulje med ømme, bløde mandlige vokaler.


Dent May & His Magnificent Ukulele – først og fremmest; Jeg elsker det her bandnavn. Nummer to; Ukulele’r skal bare have så uendeligt meget street credit. Det er et pisse-sejt instrument som nok er i min instrument-top-tre (efter tamburinerne, selvfølgelig). Det her nummer hedder “Meet Me In The Garden” og lyder lidt skævt på den helt rigtige måde:

Bonus info: Man kan købe en Ukulele til en forholdsvis fin pris på Amazon.
Hør også: Dominant Legs og Family Trees, som har samme glade, lette lyd.

Husk at alle sange fra musikmandage kan findes på en Spotify-liste her.

Happy listening!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her:

Spotify playlister

Jeg sammensætter playlister i øst og vest; fra søndagstoner til cykelsoundtracks, fra fester til løbeture, fra girl power-highfives til pappas vinyler og morgener med pep - og selvfølgelig alt hvad der postes på #musikmandag.

Festivalguides

Festival


Jeg har samlet alle mine bedste tips og blogindlæg fra adskillige musikfestivaler i både indland og udland. Find dem alle her ▸

Udvalgt omtale

Digitalent

Femina

Musikeren

Disclaimer

Jeg har selv designet og kodet bloggen i Wordpress. Temaet er købt på solopine.com
Alle billeder fotograferet af mig må du gerne låne lige så tosset du vil, så længe det er til ikke-kommercielt brug under en creative common license.

Jeg har to kameraer: Et Canon EOS M med 18-55mm objektiv, og et Canon PowerShot G7 X Mark II. En del af mine billeder er også skudt på iPhone, og jeg redigerer selv.