Gæstebloggere, Musikmandag

Musikmandag #20 – og fransk tema!

Waw, tænk at vi er nået til musikmandag nummer tyve! Dét må være anledning til, at der sker noget nyt og andet end bare-mig som skriver derud af om mine egne yndlingslyde. Derfor vil jeg ind imellem gerne give noget taletid til nogle bloggere, som ikke nødvendigvis er musikbloggere, men som jeg synes/tror har en vildt fin musiksmag! Den første er Cloé som skiver bloggen Celluloid C:


Cloé poster ofte anbefalinger til gamle film, skønne franske sange og youtube videoer – og jeg forestiller mig, at hun bor i det fineste retro-hjem, med verdens største klædeskab og hører hemmelige 60er plader på en gammel pladespiller. Suk, hjerter overalt – og hvad lytter sådan en yndig pige dog til? Her kommer hendes Musikmandag;

Jeg har været så heldig at få lov til at anbefale lidt musik til Sams søde læsere til denne uges Musikmandag. Jeg har grublet lidt over temaet, og er kommet frem til at jeg gerne vil dele min kærlighed for den franske genre yé-yé, som var populær i 60’erne med jer. Yé-yé kommer fra ”Yeah! Yeah!” og er en genre, der var størst i Frankrig. Det var mest unge sangerinder der brød igennem med yé-yé-musikken, men Serge Gainsbourg var også inde og lege lidt med den uskyldige lillepige-lyd, og skrev et par sange til bl.a. France Gall. 


Jacqueline Taïeb slog igennem i ’67 med sangen “7 heures du matin”, som også blev hendes største hit. Lige for tiden kører jeg dog selv igennem Københavns gader til lyden af en af hendes andre sange, Le Couer Au Bout Des Doigts, der passer perfekt til det spæde forår.


Marie Laforêt var både skuespiller og sangerinde. Hun debuterede på det store lærred ved siden af Alain Delon i en (ret fin) filmatisering af The Talented Mr Ripley, Plein Soleil. Marie Laforêt har leget med mange forskellige genrer, og var ikke kun en yé-yé-pige. Mit yndlingsnummer med hende er hendes cover af Rolling Stones-hittet Paint it Black som hun i 1966 indspillede under titlen Marie-douceur, Marie-colère.


Christie Laume var søster til Theo Sarapo, som var gift med Edith Piaf. De tre boede oven i købet sammen i en periode i Paris. Så musikken var vist ret naturligt at kaste sig over for Christie. Hun har indspillet en del nuttede sange, men min yndlings er Agathe ou Christie, som kombinerer to af mine yndlingsting – nemlig fransk musik og Agatha Christie. Christie Laume synger en fin lille sang som leger med Agatha Christies univers og altid gør mig i godt humør.

Cloés stjernefine, franske sange gør også mig i godt humør på en øv-studie-mandag. Tak for dem, og jeg håber, at de også giver alle andre en god start på ugen <3

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: