Gæstebloggere, Musikmandag

Musikmandag #25 – med tænkeboksede toner.

Til dagens musikmandag har jeg fået tre personlige anbefalinger, og et par tonetanker, fra Roxanne som skriver bloggen Tænkeboksen. Jeg finder ofte inspiration i hendes brede, spændende og superskarpe musiksmag som favner både nyt og gammelt, alt fra Summer Camp til New Order, samt bands og hemmelige yndlingssange som jeg stifter bekendtskab med i hendes lille boks på nettet.

Så… Nu er det mig, der har ordet – eller lyden om man vil. Jeg har med stor glæde takket pænt ja, til at bidrage til den søde Sam’s blog, med mine musikanbefalinger. Jeg kan uden at lyve sige, at det er med lidt frygt, at jeg nu skriver dette indlæg. Musik er en super speciel ting, og selvom det kan være nok så overfladisk, om man vil, er det også bare med til at beskrive mennesker på en måde, som ingen andre ting kan. Når jeg så ligefrem til at udpege numre, som gør noget særligt ved mig, er det endnu sværere synes jeg! Men jeg er altid frisk på en udfordring.
Jeg vil starte med at sige, at jeg har en rimelig bred smag. Genre forekommer mig underordnet, når jeg vælger musik, selvom jeg vil tro, at der er klarere tendenser i min musiksamling. Mine anbefalinger vil gå på, hvad jeg lægger øre til for 
tiden:”


Jeg har egentlig lidt svært ved at sige, om jeg oprigtigt synes om sangen eller om det monstro bare er fordi, at det er Hjelm der synger og spiller. Som inkarneret Figurines-fangirl er det svært, at være superkritisk, når man bare bliver glad for at høre det nye der kommer. Derfor er jeg også svært begejstret for Christian Hjelms nyeste udspil. Det er sommerligt og friskt, og fungerer super godt til når solen kigger frem!

Christian Hjelm – Scenen skifter nu

Okayokay, man kan vel ikke være sådan RIGTIG teenager uden, at lade Joy Division og dermed også New Order være en del af ens musikbibliotek. Jeg kan i hvert fald ikke. New Order minder mig om, mit følelsesmæssige liv (ja, nu bliver det lidt dybt) når jeg ellers føler mig druknet i skolearbejde, karakterræs og fremtidsudsigter. Som titlen på nummeret også antyder, befinder jeg mig lige nu et sted hvor jeg søger efter konstant bekræftelse og godkendelse – af forældre, venner og skole. Det er svært, at overskue og sætte ord på… Derfor er det rart når nogle kan tale der hvor andre tier.

New Order – Age of Consent

Når jeg skal ud og danse, kan jeg godt lide at lyden af tunge beats fylder sig i min krop. Jeg kan også godt lide, når musikken rammer et bredt publikum og er en kende ”poppet”. Jamie XX’s remix er resultatet af en symbiose mellem mine to kriterier. Derfor er det også det jeg danser til, når jeg skal have det sjovt med mine venner, drikker øl og andre våde sager og har kridtet danseskoene. Måske er nummeret en kende forudsigeligt, men hvorom alting er så sikre det altså lidt af en fest!

Adele – Rolling in the Deep (Jamie xx REMIX)

Happy listening!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her:

Spotify playlister

Jeg sammensætter playlister i øst og vest; fra søndagstoner til cykelsoundtracks, fra fester til løbeture, fra girl power-highfives til pappas vinyler og morgener med pep - og selvfølgelig alt hvad der postes på #musikmandag.

Festivalguides

Festival


Jeg har samlet alle mine bedste tips og blogindlæg fra adskillige musikfestivaler i både indland og udland. Find dem alle her ▸

Udvalgt omtale

Digitalent

Femina

Musikeren

Disclaimer

Jeg har selv designet og kodet bloggen i Wordpress. Temaet er købt på solopine.com
Alle billeder fotograferet af mig må du gerne låne lige så tosset du vil, så længe det er til ikke-kommercielt brug under en creative common license.

Jeg har to kameraer: Et Canon EOS M med 18-55mm objektiv, og et Canon PowerShot G7 X Mark II. En del af mine billeder er også skudt på iPhone, og jeg redigerer selv.