Festival, Musikmandag

Musikmandag #26 – toner fra SPOT Festival.

Hej! Jeg er hjemme fra Århus og SPOT Festival, og trods køer og maserier var det godt, nyt, dansevenligt, varmt og virkelig skønt at være på jysk lejrtur med hele musikbranchen, i hjertemønstrede strømpebukser og med veninder under armen. I den anledning har jeg selvfølgelig også et par anbefalinger med hjem i form af en håndfuld norske, islandske og danske bands som jeg fik set/ville se men ikke nåede at se/ville se men ikke kunne komme ind til, og som bare overall er et mandags- og tirsdagslyt værd.
 


Norsk singer-songwriter med rar guitar, som jeg hørte flere sammenligne med Bob Dylan.
Jonas Alaska – October:


De to herrer behøver vidst ingen uddybende præsentation. Jeg elsker Nørlunds nyeste album ‘Alt Sammen, Lige Nu’ og koncerten i Musikhuset var helt klart i min top tre over de bedste i år.
Nikolaj Nørlund & Christian Hjelm – Man Blir Forsinket Så Let:


Den fine islænding, som også er med i bandet Seabear, spiller folk-inspirerede og bløde toner – og mest på klaver. Jeg kan ikke helt placere hendes særlige stemme – hun er blevet sammenlignet med både Björk og Lykke Li – men jeg vil nok også krydse hende lidt med Agnes Obel.
Sóley – Pretty Face:


Dansk multi-instrumentalist hvis gode melodier minder mig lidt om Choir of Young Believers.
Mads Bjørn – New Sailor:


Han er kun 19 år, og på den der lille elektroniske maskine (som jeg ikke engang ved hvad man kalder) skaber han drømmende stemninger i stil med Sleep Party People.
Carlis – Sleeping Train:


Elektronisk pop på dansk. Jeg kan rigtig-rigtig godt lide deres nye single som er lidt mere upbeat end det jeg har hørt før, og dét synes jeg klæder dem ligeså godt som sorte jakker og solbriller.
Stoffer & Maskinen – Kærestebrevet:


Dansk/islandsk elektronisk rock med et drys af dub, melankoli og lækker-lækker pigevokal, lidt i stil med Quadron.
Kúra – Joe:

Derudover var jeg også til kæmpestor dansefest med min guilty pleasure, Alphabeat, til hyggelig Michael Møller-minikoncert hos Koda, til endnu et irriterende pige-elektro-band på udendørsscenen (navn fortrængt), afterparty med Kesi og gennemsyret bas-set med ELOQ. Jeg skriver om det hele, med mange flere billeder, på Musikselskabet.dk en af de kommende dage.

Happy listening!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: