Konkurrence, Musikmandag, Sponsoreret indlæg

Musikmandag #27 – vind billetter!

Om to ugers tid er der Vesterbro Festival i København, og i den anledning har jeg fået nogle billetter til at udlodde her på bloggen. Festivalen foregår i, og omkring, Øksnehallen og fokuserer på vækstlaget i dansk musik – sidste år så jeg fx The Eclectic Moniker og Rangleklods på nogle virkelig små scener, og det var vidst nok også dér jeg blev forelsket i Alcoholic Faith Mission.

Vesterbro Festival skiftede på et tidspunkt navn til Start Festival, men er gået tilbage til det oprindelige navn for at favne bydelen og lokalmiljøet, og derfor kommer der også til at være børnefestival om lørdagen og mad/kaffe-boder fra de omkringliggende favoritsteder. Hvis man er nysgerrig på hvad der rør sig musikalsk i de københavnske undergrundsmiljøer er Vesterbro Festival et virkelig godt sted at stifte bekendtskab med nye toner. Jeg har gransket og snuset årets program igennem, og her er to bands som jeg stærkt vil anbefale;

Tempomatador er tidligere medlemmer af epo-555, og jeg må være ærlig og fortælle at jeg faktisk kender dem i forvejen, da de var tilknyttet vores booking- & management bureau Catching Paper Planes. Jeg møder dem stadig tit i Blågårdsgade med hat, fuldskæg og Christiania-cykel, og jeg tror faktisk de er verdens sødeste musikere! Deres tekster er på skarp og poetisk dansk, med små perler og yndlingsstrofer som fx “Du og jeg og København, vi gik sammen hvert til sit” og “mit hjerte røg afsted til en genbrugsstation, men kom tilbage med en klage”.

Stilen er skramlet, twanget, forblæst og lurende, og de beskriver den selv som lyden af vindhekse, Guldregn og Isted Grill. Af brudte hjerter, lyse sommernætter og forelskelse. Og hvem kan stå for dét? Du kan høre flere af deres sange lige her, jeg er især glad ved ‘Tidsfordriv’, ‘Det har jeg lært’ og ‘Atomkrig’.


TheBoyTheManThePale så jeg engang som opvarmning til noget andet på Rust, og de var så meget finere end hovedact’et at jeg ikke kan huske hvem dét egentlig var. De synger på engelsk med dreng+pige vokal og skramlet guitar, og lyder stærkt inspirerede af bl.a. The Kills – som jeg eeeeeelsker. Du kan høre flere af deres numre her, især synes jeg du bør give et lyt til ‘The Cool Kill’ og ‘Keep Them On’ fra deres selvbetitlede ep, som desværre ikke er på Soundcloud, men nummeret her, ‘For The Devil’, er også godt;

Hvis du vil vinde to billetter til årets Vesterbro Festival som er d. 25 og 26 maj, så efterlad en kommentar med din mail. Jeg trækker lod sidst på ugen!

Billetterne er sponsoreret af Vesterbro Festival.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her:

Spotify playlister

Jeg sammensætter playlister i øst og vest; fra søndagstoner til cykelsoundtracks, fra fester til løbeture, fra girl power-highfives til pappas vinyler og morgener med pep - og selvfølgelig alt hvad der postes på #musikmandag.

Festivalguides

Festival


Jeg har samlet alle mine bedste tips og blogindlæg fra adskillige musikfestivaler i både indland og udland. Find dem alle her ▸

Udvalgt omtale

Digitalent

Femina

Musikeren

Disclaimer

Jeg har selv designet og kodet bloggen i Wordpress. Temaet er købt på solopine.com
Alle billeder fotograferet af mig må du gerne låne lige så tosset du vil, så længe det er til ikke-kommercielt brug under en creative common license.

Jeg har to kameraer: Et Canon EOS M med 18-55mm objektiv, og et Canon PowerShot G7 X Mark II. En del af mine billeder er også skudt på iPhone, og jeg redigerer selv.