Festival, Musikmandag

Musikmandag #38 – TrailerPark anbefalinger

Sidste år fik jeg fyldt farvelade-kontoen til randen, lige inden efteråret kom, takket være inspiration, musikopdagelser og dansefest til den kreative københavnske TrailerPark Festival – så selvfølgelig skal jeg med igen i år! Selvom sidste år også bød på regnvejr, et trappefald og lidt dyre dåseøl havde vi de sjoveste dage i den lille hipster-oase på ydre Vesterbro (flash-backs kan findes her). Hvis du, ligesom mig, stadig ikke har fået nok festival med vimpler og rave-arm denne sommer bliver TrailerPark Festival det helt rigtige sted at runde af, med superseje danske upcome’rs, nattefester og et par udenlandske indiebands som jeg glæder mig kæmpe-stort til at opleve live. Her kommer mine anbefalinger.

Hvis du skal bevæge din krop til indiepop …

Hooray for Earth er fra New York, og dét band jeg glæder mig mest til at se. Deres lyd er meget lig med flere af mine yndlingsbands – heriblandt Active Child, Yeasayer og Chad Valley med en snert af Passion Pit.

Waldo & Marsha spiller skramlende retrotoner, som er stærkt inspirerede af britisk shoegaze – men bestemt ikke af dén slags man står stille til. Bandet kommer fra Århus og jeg har desværre misset dem et par gange live, bl.a. til SPOT Festival, så jeg er spændt på at opleve hypen live denne gang!

Christian Hjelm så jeg til gengæld på Ofelia Beach for nylig, og hans nye, dansksprogede sange fungerer altså virkelig godt og charmerende på en scene. Det er flabet og festligt, med et drys af Kim Larsen.

4 andre gode grunde til at komme og knipse: The Eclectic Moniker, Dig & MigVinnie Who og Casiokids spiller også! I kender dem sikkert allerede, og ved at de alle er festgaranti uden lige. Av min dansesko.

Hvis du skal høre noget melodisk lo-fi …

Ice Cream Cathedral er et af de dér hypede, københavnske bands som man bare ved bliver rigtig store, meget snart, fordi de (helt perfekt) behersker deres helt egen, drømmende og meget u-danske ghost-pop-lyd. Det ligger sig tæt opad bl.a. Youth Lagoon og Sleep ∞ Over. Det bliver svajende og hyggeligt!

Kala-OK er den danske multi-instrumentalist Kristian. Han bor i Kina og har sin kinesiske kæreste med på et par af sangene – og det skinner igennem. Det lyder nemlig meget inspireret af Østen på den mystiske, drømmende, eksperimenterende og melodiske facon.

HHappiness er fra Sverige, og det ekstra H indikerer tydeligvis at de er super-indie. De er nok også lidt mere legende og genre-mixende end de egentlig er lo-fi, men det er easy-listening og harmonisk. Dem får Sverige ikke lov at holde hemmelige meget længere!

TrailerPark Festival 
d. 31.august – 2. september
Skateparken ved Enghave Plads
Køb din billet her, eller se det fulde musikprogram her.

Sangene fra mine musikmandage, som er tilgængelige på Spotify, kan findes på en playliste, her.
Happy listening!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: