Musikmandag

Musikmandag #40

Jeg er helt pjattet med dét der sker i vækstlaget af dansk musik for tiden – der bliver produceret så meget godt og spændende lige nu, på dansk. Udover de (mere eller mindre) lokale og københavnske bands som jeg storglæder mig til at se på TrailerPark, kommer her lige tre små dansksprogede, som jeg synes fortjener lidt taletid;


Folkeklubben har jeg skrevet om før, da jeg så dem som charmerende opvarmning for First Aid Kit i vinters. Nu har de lavet denne her fine video til nummeret ‘For Pengene’ som klinger af dansk sommerland, tankefuld folk-pop og Gasolin-henledende tanker.

Panamah har længe floreret som ‘upcoming’ med Ugens Uundgåelige og Vegas Udvalgte bag sig, men det er egentlig først med det her bløde, fængende og lækre nummer (som minder mig lidt om Quadron) at de har fanget mig. Til gengæld har den også sat sig godt og grundigt fast.

(Psst, tip: På Lindas blog kan du i denne uge vinde et par AKG hovedtelefoner i samarbejde med Panamah. Klik klik.)

Stærosaurus lyttede jeg meget til for nogle år siden, på BandBase i dur med bl.a. Entakt og andre indiebands. Siden har han, Andreas, været en del af Copenhagen Collaboration (som også spillede en tårevædende koncert på Roskilde Festival i år, og som har lavet det her helt fantastiske cover af Band of Horses). Derfor gjorde det mig også lidt glad indeni, da jeg fandt ud af at der netop er kommet et nyt, ømt og søndagsblødt nummer fra ham.

Sangene fra mine musikmandage, som er tilgængelige på Spotify, kan findes på en playliste, her.
Happy listening!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: