Musikmandag

Musikmandag #42

Jeg bliver ofte spurgt om hvor jeg går på opdagelse efter ny musik og inspiration – og derfor tænkte jeg det kunne være på sin plads med et lille indlæg om dét? Jeg har brugt Last.fm i cirka seks år, og jeg benytter mig rigtig meget af deres autogenererede anbefalinger og ‘similar artists’-funktion. Men, derudover følger jeg også ivrigt med på Pitchfork, Stereogum, IndieShuffle og Hypemachine, og så bruger jeg en del app’s i Spotify. Har I lagt mærke til dem?

Man finder dem ved at klikke på ‘App Finder’ i menuen til venstre, og så er det ellers bare at vælge, vrage og tilføje. De er gratis, de er mange, og de er smaddergode til at finde ny musik igennem! Så, ja, ta-daaaa! Her er mine favoritter:

Hvad? We Are Hunted genererer dynamiske lister med de artister som bliver omtalt allermest lige nu, og ‘trender’, på fx blogs, P2P og sociale medier.
Hvordan? Via menuen i toppen kan man hurtigt og nemt sortere de mange ukendte godbidder efter genre, og der benytter jeg mig som regel af den liste der findes med ‘alternative’ – men der er fx også charts indenfor folk, pop, electronic og hiphop hvis man nu er mere i humør til dét.
Se www her eller tjek app’en i Spotify.

Hvad? Pitchfork er et af de mest influerende og toneangivende medier indenfor undergrund, upcoming og indie. Selve websitet er dedikeret til interviews, kritik, nyheder og anmeldelser – hvorimod app’en er lidt mere ren og skrabet.
Hvordan? Når man hopper ind i app’en bliver man – helt simpelt – præsenteret for et uddrag af nye anmeldelser. Jeg plejer at klikke ind i toppen under ‘Best New Albums’ og gå på opdagelse efter interessante beskrivelser og høje ratings som er lidt af et kvalitetsstempel. Beach House – Bloom ligger fx på 9.1 lige nu!
Se www her eller tjek app’en i Spotify.


Hvad? Måske kender I allerede det engelske musikblad NME? Det er stadig en af de ting jeg køber med mig hjem fra UK når jeg rejser, fordi jeg elsker deres uformelle skriv og fokus på indierock. Rigtig mange af mine yndlingsbands er jeg blevet introduceret for igennem NME.
Hvordan? Der er to gode, dog næsten ens, funktioner i app’en: Anbefalinger af nye bands, og hvad NME selv anbefaler lige nu (både tracks og albums) som også indeholder ratings og anmeldelser.
Se www her eller tjek app’en i Spotify.

Hvad? Digster er Danmarks største samling af playlister, og her er jeg nok ikke helt objektiv, da Digster hører under Universal Music og derfor er en del af min jobbeskrivelse. Det er bl.a. mig som sørger for at holde vores mange lister opdaterede (som er mere mainstream end mine egne, vel at mærke), at de har pænt artwork og at der hele tiden kommer nye og spændende sektioner til.
Hvordan? I app’en kan playlisterne sorteres efter behov; Er du fx på jagt efter en træningsliste eller noget afslappende? Party eller middag? Der er også mulighed for at lave et ‘music match’ hvor der genereres en playliste ud fra dét musik du allerede har lyttet til. Og så er jeg selv (stolt) bruger af festival-playlisterne, de personlige artist-lister og den helt nye ‘by bloggers’-sektion som findes i toppen.
Se www her eller tjek app’en i Spotify.

Hvad? Last.fm som jeg omtalte i starten, er opbygget omkring en ‘audio scrobbler’ der registrerer alt hvad der lyttes til på computeren – og på den måde kan sitet generere specifikke og genrebestemte anbefalinger in return.
Hvordan? Ud fra de artister du har lyttet, serverer app’en en lille buffet af anbefalede albums når man logger ind. På eksemplet kan man fx se, at Clock Opera bør være noget for mig når nu jeg lytter til Alt-J og NZCA/Lines. Med et enkelt klik kan alle anbefalingerne sammensættes til en playliste, og så vil udvalget i app’en højst sandsynligt også varriere til næste gang jeg kigger forbi.
Se www her eller tjek app’en i Spotify.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her:

Spotify playlister

Jeg sammensætter playlister i øst og vest; fra søndagstoner til cykelsoundtracks, fra fester til løbeture, fra girl power-highfives til pappas vinyler og morgener med pep - og selvfølgelig alt hvad der postes på #musikmandag.

Festivalguides

Festival


Jeg har samlet alle mine bedste tips og blogindlæg fra adskillige musikfestivaler i både indland og udland. Find dem alle her ▸

Udvalgt omtale

Digitalent

Femina

Musikeren

Disclaimer

Jeg har selv designet og kodet bloggen i Wordpress. Temaet er købt på solopine.com
Alle billeder fotograferet af mig må du gerne låne lige så tosset du vil, så længe det er til ikke-kommercielt brug under en creative common license.

Jeg har to kameraer: Et Canon EOS M med 18-55mm objektiv, og et Canon PowerShot G7 X Mark II. En del af mine billeder er også skudt på iPhone, og jeg redigerer selv.