Musikmandag

Musikmandag #48

I dag vil jeg gerne fortælle jer om et gratis og online musikinitiativ, som på trods af sin sejhed først er gået forbi min næse med sin syvende kompilation. Måske I derfor allerede har hørt om det?

Navnet er Rekompileret, og har som formål at fremme danske remixere ved at lade dem mixe (eksisterende) danske numre, hvorefter de udgiver det som digitale kompilationer. Den syvende, som kan downloades kvit og frit frem til 1. november, indeholder bl.a. nogle bløde og rare mix af etablerede artister som Mikael Simpson, Ane Trolle og Chimes & Bells – plus, et par upcomers som MØ, Lotte Rose og Jonas Breum. Iblandt remixerne er fx ELOQ, Mikkel Metal og Jongpadawan.

Når jeg skriver ’remix’ må I desuden ikke tænkte umf-umf, gin & tonics jeg-mistede-min-telefon-i-går-så-kontakt-mig-på-facebook-tilstande, for Rekompileret ligger sig mere opad en Stella Polaris og chill-out ”ahh for øregangen”-stemning. Den gik i hvert fald perfekt hånd-i-hånd med min søndag, og kan vi ikke alle godt lide et mix, som giver fornyet liv – eller tiltrængt opmærksomhed – til et glemt eller overset track?

I min verden fortjener alle sådanne musikhyldende, digitale initiativer en lille pixeleret medalje, og udover den virkelig gode ide har Rekompileret også gennemgående finhed udover alle deres artworks, som frivilligt er lavet af danske grafikere. Ding-ding og endnu flere points i min bog! Foruden den sjove 7’er med hotteren, holder de stilen med farvespræl samt sjove og naive motiver tilsat punchy-“hø-hø”-navngivelser. Se selv;
Hent Rekompileret 7 gratis her – og kvitter gerne med et like eller et tweet.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: