Musikmandag, Sponsoreret indlæg

Musikmandag #49 – anbefalinger til CPH:DOX musikfilm

D. 1-11. november er der for tiende gang CPH:DOX i København, og for at følge op på mit sidste indlæg om AUDIO:VISUALS kommer her mine anbefalinger til fem af årets musikfilm. Hele programmet med gode historier og skæve toner indenfor Sound & Vision kan du finde lige her. CPH:DOX har i år også en pæn og lyserød app, hvor man bl.a. kan sammensætte sit eget DOX-program.Efterklang: The Ghost of Piramida’
Piramida er navnet på den efterladte, russiske og ubeboede mineby, som Efterklang har opkaldt deres nyeste album efter. Forud for udgivelsen tog bandet derop for at gå på jagt i de gamle betonbygninger og indsamle de lydbidder, som nu udgør rammen for albummet. Jeg har altid været fascineret af Efterklangs måde at arbejde med lyd og musik, og jeg er sikker på at filmen er ligeså fortryllende som deres nye album.

Billetter kan findes her.

‘Shut Up And Play The Hits’ er halvt koncertfilm og halvt James Murphy-portræt, som jeg allerede har fortalt jer om. Efter jeg så den til forpremieren har min kærlighed til LCD Soundsystem kun forøget sig, og sangene har kørt på repeat. Kontrasterne imellem de dynamiske koncertscener fra afskedsshowet i Madison Square Garden og i privaten med James (der faktisk viser sig at være lidt tør i det) giver et ret særligt spil og en dybde til filmen, som jeg synes er dejligt bekræftende i en musikbranche hvor rigtig mange stjerner lader berømmelsen stige sig til hovedet.

Billetter kan findes her.

‘Kidd Life’
er filmen om YouTube-fænomenet Kidd som vi allesammen (ikke helt forstår hvorfor vi) elsker – eller elsker at hade. Med håndkoldt kamera er forløbet dokumenteret helt tilbage til dér hvor ‘Kysset Med Jamel’ først blev uploadet, gennem hans byture og branderter, koncerter, op- og nedture, begejstring og undren – og helt frem til i dag hvor ‘Kidd’-identiteten pludselig er fanget imellem det fjollede og det seriøse.


Billetter kan findes her.

‘Mission To Lars’
Jeg har, ærlig talt, aldrig brudt mig om Metallica’s musik – men på trods af dét fangede storyline til denne film mig med det samme. Som en dokumentarisk roadtrip-movie i bedste ‘Little Miss Sunshine’-stil, følger søskendeflokken Will, Kate og Tom efter Metallica på deres USA-turné, fordi Tom’s højeste ønske er at møde trommeslageren Lars Ulrich. Tom er nemlig kæmpe Metallica-fan, men er samtidig også autist og utryg ved store menneskemængder og larm – og filmen skildrer på en rørende og sjov måde hvordan han forsøger at overvinde sine handicap med hjælp fra musikken.

Billetter kan findes her.

‘Beyond That Wasteland’
Det korte, filmiske digt udspringer af den dygtige sangerinde Jenny Wilson’s kamp imod cancer. Jeg var stor fan af hende i gymnasiet, og det stikker lidt i sjælen at se den svenske indie-dronnings svar på den triste besked om, at hun havde kræft. Jenny Wilson gik i kreativt hi og lavede kortfilmen på Island i fællesskab med musikvideoinstruktøren Daniel Wirtberg. Den er visuelt stortslået og meget artsy sammenlignet med de andre film jeg har skrevet om, men ikke desto mindre virkelig smuk og trist – med Jenny som den ensomme kriger skildret i et ubarmhjertigt, råt og metaforisk klippelandskab.

Billetter kan findes her.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: