Musikmandag

Musikmandag #50 – og tre danske must-hears

Santiago er et københavnsk folk-band som du måske allerede har hørt på Barometret, med den meget fine single ‘Take Me Somewhere’. Det klinger af koldt efterår og varm americana i bedste The National-stil med dyb vokal, melankoli og eftertænksomme toner der giver mig udlængsel eller lyst til at kravle i hi og dvæle. Og det må man jo gerne om vinteren. Singlen er i øvrigt med på EP’en ‘Everybody Knows I’m Haunted’ som den kære Nikolaj Nørlund har været med til at producere.Kites & Komets er et indiepop-projekt startet i Århus, hvor forsangeren Mikael skabte sin meget catchy lyd ved sit trædeorgel og ved at indspille klokkespil og beats i sin kælder. Sidste år vandt Kites & Komets Karrierekanonen, og jeg havde for nyligt fornøjelsen af at se dem live hvor især singlen ‘When Love Turns To Me’ satte sig fast på hjernen. Lyden er udadvendt, dansabel og let og jeg kan kun anbefale at tage ind og se de meget dygtige musikere live, hvis I får muligheden for det.


Et andet helt fantastisk liveband er Alcoholic Faith Mission (som jeg muligvis har skrevet om før – mest fordi jeg ikke kan lade vær) som jeg stiftede bekendtskab med på SPOT Festival i 2010. Hvis man bor i Århus eller Ålborg kan man være så heldig, at se dem live på hhv. Radar og Studenterhuset denne uge – og hvis ikke, kan jeg kun anbefale at give deres nyeste opsamlingsalbum ‘Dim Light From Above’ en lytter, især hvis man ikke kender bandet. Alcoholic Faith Mission er dreng/pige-vokal tilsat blæsere og klokkespil, som giver den inderlige, ærlige og storslåede lyd der gik lige i hjertet på mig dengang i Ridehuset i Århus, og som jeg vender tilbage til hvert efterår som mit perfekte soundtrack til de kolde, mørke morgener.

I får også lige deres nye single ‘Throw Us To The Wolves’ som har en lidt skæv og broget kant:

Sangene fra mine musikmandage, som er tilgængelige på Spotify, kan findes på en playliste, her.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: