Musikmandag

Musikmandag #50 – og tre danske must-hears

Santiago er et københavnsk folk-band som du måske allerede har hørt på Barometret, med den meget fine single ‘Take Me Somewhere’. Det klinger af koldt efterår og varm americana i bedste The National-stil med dyb vokal, melankoli og eftertænksomme toner der giver mig udlængsel eller lyst til at kravle i hi og dvæle. Og det må man jo gerne om vinteren. Singlen er i øvrigt med på EP’en ‘Everybody Knows I’m Haunted’ som den kære Nikolaj Nørlund har været med til at producere.Kites & Komets er et indiepop-projekt startet i Århus, hvor forsangeren Mikael skabte sin meget catchy lyd ved sit trædeorgel og ved at indspille klokkespil og beats i sin kælder. Sidste år vandt Kites & Komets Karrierekanonen, og jeg havde for nyligt fornøjelsen af at se dem live hvor især singlen ‘When Love Turns To Me’ satte sig fast på hjernen. Lyden er udadvendt, dansabel og let og jeg kan kun anbefale at tage ind og se de meget dygtige musikere live, hvis I får muligheden for det.


Et andet helt fantastisk liveband er Alcoholic Faith Mission (som jeg muligvis har skrevet om før – mest fordi jeg ikke kan lade vær) som jeg stiftede bekendtskab med på SPOT Festival i 2010. Hvis man bor i Århus eller Ålborg kan man være så heldig, at se dem live på hhv. Radar og Studenterhuset denne uge – og hvis ikke, kan jeg kun anbefale at give deres nyeste opsamlingsalbum ‘Dim Light From Above’ en lytter, især hvis man ikke kender bandet. Alcoholic Faith Mission er dreng/pige-vokal tilsat blæsere og klokkespil, som giver den inderlige, ærlige og storslåede lyd der gik lige i hjertet på mig dengang i Ridehuset i Århus, og som jeg vender tilbage til hvert efterår som mit perfekte soundtrack til de kolde, mørke morgener.

I får også lige deres nye single ‘Throw Us To The Wolves’ som har en lidt skæv og broget kant:

Sangene fra mine musikmandage, som er tilgængelige på Spotify, kan findes på en playliste, her.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her:

Spotify playlister

Jeg sammensætter playlister i øst og vest; fra søndagstoner til cykelsoundtracks, fra fester til løbeture, fra girl power-highfives til pappas vinyler og morgener med pep - og selvfølgelig alt hvad der postes på #musikmandag.

Festivalguides

Festival


Jeg har samlet alle mine bedste tips og blogindlæg fra adskillige musikfestivaler i både indland og udland. Find dem alle her ▸

Udvalgt omtale

Digitalent

Femina

Musikeren

Disclaimer

Jeg har selv designet og kodet bloggen i Wordpress. Temaet er købt på solopine.com
Alle billeder fotograferet af mig må du gerne låne lige så tosset du vil, så længe det er til ikke-kommercielt brug under en creative common license.

Jeg har to kameraer: Et Canon EOS M med 18-55mm objektiv, og et Canon PowerShot G7 X Mark II. En del af mine billeder er også skudt på iPhone, og jeg redigerer selv.