Musikmandag

Musikmandag #6

Denne uges musikmandag er baseret på temaet “albums som er totalt undervurderede og som jeg har opdaget alt for mange år for sent“. Kender I det? Så opdager man dem lige pludselig – ofte ved en tilfældighed – og så bliver man først lidt sur over, at ingen har introduceret én for dette fantastiske album før, men så indser man at det er en helt reel grund til at voldhøre det på repeat for at indhente alt det tabte. Her får I to af mine slow moves, og fortæl mig også rigtig gerne om jeres sene guldopdagelser! 🙂


Five Roses fra 2007. Miracle Fortress hedder de, og kommer fra Canada. De spiller dét man vil kalde indie-pop, og har lige udgivet et nyt album – Was I The Wave? – men jeg synes faktisk at det her er mucho mas bedre. Især numrene “Maybe Lately” som har en skøn (lalleglad!) 50er lyd, og “Next Train” som minder mig en smule om Bon Iver og en god efterårsguitar. Hør det på fx Wimp eller Spotify.


Wave If You’re Really There fra 2009. Wave Machines er engelske, glade og alternative på en rocket måde. Det lyder som Golden Silvers, LCD Soundsystem (især stilen/lyden i “Dance Yrself Clean” men hvad kalder man mon de der chk-chk-klik-klik-agtige beats?) og ind imellem synes jeg, at hans stemme lyder som Jake Shears fra Scissor Sisters (især i omkvædet i den sang jeg har linket til på Soundcloud herunder). Jeg kan godt se, at det virker som en rigtig spøjs kombination, men det fungerer altså på sådan en måde, at jeg bliver glad i låget! Du kan høre mere på Wimp og Spotify – mit favoritnummer er klart “Keep The Lights On“:

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: