Musikmandag

Musikmandag #61 – det lytter jeg til lige nu…


Jeg ved ikke, hvad William Fitzsimmons er så ked af det over – men det rammer et eller andet sårbart i mig med denne her sang – som er en af de smukkeste jeg nogensinde har hørt. Der er noget meget autentisk over en amerikansk singer-songwriter med et stort skæg og en trist guitar, og nogle gange er det faktisk bare meget vinterrart at dyrke de følsomme toner som deler skuffe med fx Bon Iver, James Vincent McMorrow og Jónsi.


Foals udkom med et nyt album – ‘Holy Fire’ – i sidste uge, og jeg rålytter det stadig. Jeg elsker Foals og deres, efter min mening, stadig alt for undervurderede engelske math-rock lyd (hvis du ikke kender dem skal du høre deres to foregående albums ‘Antidotes‘ og ‘Total Live Forever‘).
‘Holy Fire’ har fået lidt hård medfart i et par anmeldelser og musikmedier, men det lever virkelig op til mine forventninger og jeg er især pjattet med det funky, catchy og disco-inspirerede track ‘My Number’ som jeg ivrigt knipser med til.


Cayucas (jeg har slået det op og det udtales ky-yook-us) er faktisk navnet på en lille surfer-by i Californien, og det passer perfekt med bandets lyd som emmer af sandstrand, sugerør, bare tæer og breezy-sommervibes. Jeg får lyst til at danse og klappe i takt og vippe med skuldrene, iført store solbriller, og jeg får lyst til at dét skal udgøre soundtracket til min kommende spontane og rastløse sommerferie – som ikke kan komme hurtigt nok!


En af mine gode venner introducerede mig for det her nummer med Holy Ghost!, som startede med en nysgerrighed for det gode omkvæd, der udviklede sig til et par krævende gennemlyt før at det rigtig fangede mig. Det er en smule dystert og tungt i starten, men ikke desto mindre virkelig godt og sjovt at danse til. De minder mig lidt om Cut Copy, og jeg kan især godt lide omkring et minut inde i denne her sang hvor der kommer lidt melodisk pop-omkvæd på.

Og, nåja, så skulle vi lige finde nogle vindere, skulle vi ikke? 

Tillykke med koncertbilletterne til Helsinki Poetry, til Michael, og tre styks Indians albums til Louise, Mie og Luna. Jeg har sendt jer alle mails.

Sangene fra mine musikmandage, som er tilgængelige på Spotify, kan findes på en playliste, her.
Rigtig glædelig musikmandag!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: