Musikmandag

#Musikmandag 81 – tre aktuelle danske bands, du skal høre.

I dag er lidt af en snydemandag, fordi det var helligdag i går, så jeg har tilladt mig at rykke #musikmandag en dag frem så jeg lige kunne nå at finpudse og indsamle de tre aktuelle danske bands, som jeg har glædet mig til at præsentere dig for i dag. De er ret forskellige, men jeg synes også at de giver et billede på hvor varieret og godt materiale der kommer fra danske musikere i øjeblikket! Der kommer udgivelser fra alle tre i denne uge, og som en bonus er der endda også nogle releasfester man kan tage til, så hvis du kan lide hvad du hører er det bare ud og opleve det live 🙂 Lad os starte ud med noget blidt for ørene;


Stærosaurus er tre fyre, som er inspirerede af bl.a. Love Shop og Morrissey. Deres debutalbum udkom i går med titlen ‘Store Hoved’, og det mest stille nummer på albummet er denne her, ‘Blæst gennem juni’. Jeg synes at det lyder af helt perfekt melankoli og stilstand, som en flot pendant til sommerglæde. Albummet kan findes på Spotify – og jeg kan bl.a. også anbefale at give ‘Jeg Har Aldrig (Haft Det Sådan Før)’ et lyt.


Lovespeed består af fem fyre, fra andre danske bands som fx Kandy Kolored Tangerine og Darling Don’t Dance, som for nogle år siden gik sammen om at danne et nyt band. Resultatet er en bred palette af inspiration fra indie rocken, de elektroniske sidegader og måske endda en snert af folk – i hvert fald på singlen ‘Cracks’. Københavnerbandet har fat i noget ret interessant og catchy, synes jeg, og alle herlighederne kan høres på debutalbummet ‘Comet Colored City’ som udkommer i dag. På onsdag er der releasekoncert på Loppen.


October Dance er en discotrio, som udgiver en EP med titlen ‘Group Pleasure’ i næste uge. Jeg har glædet mig til den længe, og jeg kan ikke forestille mig andet end at deres dansable og elektroniske 80er synth kommer til at lægge lyd til min sommer. På torsdag er der releasefest på Drone, hvor jeg har tænkt mig at komme svinge med håret og og knipse i takt.

Alle sangene kan findes på min playliste her.
Rigtig glædelig musikmandag!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: