Musikmandag

#Musikmandag 81 – tre aktuelle danske bands, du skal høre.

I dag er lidt af en snydemandag, fordi det var helligdag i går, så jeg har tilladt mig at rykke #musikmandag en dag frem så jeg lige kunne nå at finpudse og indsamle de tre aktuelle danske bands, som jeg har glædet mig til at præsentere dig for i dag. De er ret forskellige, men jeg synes også at de giver et billede på hvor varieret og godt materiale der kommer fra danske musikere i øjeblikket! Der kommer udgivelser fra alle tre i denne uge, og som en bonus er der endda også nogle releasfester man kan tage til, så hvis du kan lide hvad du hører er det bare ud og opleve det live 🙂 Lad os starte ud med noget blidt for ørene;


Stærosaurus er tre fyre, som er inspirerede af bl.a. Love Shop og Morrissey. Deres debutalbum udkom i går med titlen ‘Store Hoved’, og det mest stille nummer på albummet er denne her, ‘Blæst gennem juni’. Jeg synes at det lyder af helt perfekt melankoli og stilstand, som en flot pendant til sommerglæde. Albummet kan findes på Spotify – og jeg kan bl.a. også anbefale at give ‘Jeg Har Aldrig (Haft Det Sådan Før)’ et lyt.


Lovespeed består af fem fyre, fra andre danske bands som fx Kandy Kolored Tangerine og Darling Don’t Dance, som for nogle år siden gik sammen om at danne et nyt band. Resultatet er en bred palette af inspiration fra indie rocken, de elektroniske sidegader og måske endda en snert af folk – i hvert fald på singlen ‘Cracks’. Københavnerbandet har fat i noget ret interessant og catchy, synes jeg, og alle herlighederne kan høres på debutalbummet ‘Comet Colored City’ som udkommer i dag. På onsdag er der releasekoncert på Loppen.


October Dance er en discotrio, som udgiver en EP med titlen ‘Group Pleasure’ i næste uge. Jeg har glædet mig til den længe, og jeg kan ikke forestille mig andet end at deres dansable og elektroniske 80er synth kommer til at lægge lyd til min sommer. På torsdag er der releasefest på Drone, hvor jeg har tænkt mig at komme svinge med håret og og knipse i takt.

Alle sangene kan findes på min playliste her.
Rigtig glædelig musikmandag!

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her:

Spotify playlister

Jeg sammensætter playlister i øst og vest; fra søndagstoner til cykelsoundtracks, fra fester til løbeture, fra girl power-highfives til pappas vinyler og morgener med pep - og selvfølgelig alt hvad der postes på #musikmandag.

Festivalguides

Festival


Jeg har samlet alle mine bedste tips og blogindlæg fra adskillige musikfestivaler i både indland og udland. Find dem alle her ▸

Udvalgt omtale

Digitalent

Femina

Musikeren

Disclaimer

Jeg har selv designet og kodet bloggen i Wordpress. Temaet er købt på solopine.com
Alle billeder fotograferet af mig må du gerne låne lige så tosset du vil, så længe det er til ikke-kommercielt brug under en creative common license.

Jeg har to kameraer: Et Canon EOS M med 18-55mm objektiv, og et Canon PowerShot G7 X Mark II. En del af mine billeder er også skudt på iPhone, og jeg redigerer selv.