Hverdags-dagbog, København

Tip til København: Siden sidst.

Har I haft det godt?

Jeg ved ikke helt, om man skal pege fingre af tiden (som går for hurtigt), en slags skriveblokade eller bare mangel på virtuelle vejskilte og et eksploderende behov for at se på ansigter og solnedgange – frem for skærme og bogstaver med vinkelrette rygge. Det er snart en måned siden, at jeg har skrevet noget på bloggen, og jeg er ikke helt sikker på hvorfor. Men, jeg har haft det godt – sommer i København når byen er allerbedst, I ved. Nu er det vidst bare på tide, at vende tilbage. For god ordens skyld, får I lige et resumé over hvad der har stjålet min tid siden sidst;


Cykelture i København med kaffe-stop, kølig eftermiddagssol (mest i sidste uge) og hurtige skygger.


Solnedgange af både den pastelfarvede slags, ved Søerne, og den blændende slags i indre by’s sidegader.


Jeg har prøvet massevis af nye spisesteder og kaffebarer. Det skal man huske, at gøre i ny og næ, og så er det også svært at lade vær når man de fleste aftener har kunnet sidde ude på bænke og i gårdhaver. Nogle af de nye favoritter er følgende:


Tapas på Pintxos i Nansensgade.

Kaf Bar 9 i Antonigade // Kompa’9 i Kompagnistræde.

Saks Corner i Sjællandsgade.


Nordisk Brødhus i Rantzausgade.


Granola på Værnedamsvej (hvem vidste at de udover supergod morgenmad også har helt sublim aftensmad?)

Derudover har jeg været en tur til Skanderborg Festival med mine kolleger fra Universal. Vi havde en masse danske artister på årets program og det var lig med en masse sjove opgaver, samt et mere omfattende Shaka Loveless projekt, for mit vedkommende – men heldigvis var der også tid til drinks, koncerter, sjov, ballade og lidt grønne gåture i Bøgeskoven som gjorde godt for sjælen:

I form af, at jeg ikke har været ude og rejse denne sommer har jeg selvsagt også brugt meget tid herhjemme i lejligheden på Nørrebro. Jeg havde nemlig en sommerplan om, at stuen skulle total-forandres. Det har resulteret i talrige selvtilfredse smil, et helt nyt murstenstapet og et par udskiftede møbler fra loppemarkeder og Den Blå Avis. Jeg mangler stadig, at få et par hylder og billeder op – men når det er gjort, så laver jeg et mere omfattende fotoindlæg:

Jeg har fundet den helt rigtige opskrift på bananpandekager efter lidt forskellige testforsøg med både havregryn og kardemomme og jeg skal give dig, skal jeg. De smager så voldsomt vanedannende godt til morgenmad med bær og skyr. Haaaaaaaaaaaaaaaaps. Jeg har også fået (farve)sorteret min musik, lyttet mine plader igennem, forberedt nye playlister og opdaget guldperler som jeg glæder mig til at dele med jer! Der er virkelig mange gode toner, for tiden.


Jeg har fået det pæneste konfetti-cover til min nye telefon fra arbejdet, som jeg (måske derfor) mest har brugt som kamera i hele august:

Og i sidste uge havde vi sommerfest på kontoret som blev fejret med udendørsgrill (flæskestegssandwiches en masse!), vimpler og kulørte lamper i gården samt musik og dans til den lyse morgen, med alle de gode folk fra musikbranchen.

Jeg har været til en håndfuld koncerter – en af de bedste var med Haim på Lille Vega. De piger, kan jeg altså virkelig godt lide! Jeg har også været i Malmö og nyde vimpler, balloner, livlige gader og svenske gloser:

Men som sagt har København virkelig også gjort sig godt ud, de sidste par måneder. Det har været nogle farverige feriedage og lune sommernætter med cykelture og barhop, uden overtøj, nye venner og rigtig-meget-rosévin.

Men, nu er det blevet en slags hverdag igen, musikmaskinen arbejder for fuld tryk – og så er min specialemakker og jeg flyttet ind på et lille kontor i Sankt Peders Stræde, hvor vi forhåbentligt flytter ud igen med et speciale under armen om et halvt års tid. Det hele føles meget spændende og voksent, og selvom jeg har skrivekriblen helt ud i fingerspidserne og er ved godt mod, så ved jeg ikke helt hvad jeg skal forvente af dét efterår jeg har i sigte. Jeg håber virkelig, at jeg får tid til det hele.


Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her:

Spotify playlister

Jeg sammensætter playlister i øst og vest; fra søndagstoner til cykelsoundtracks, fra fester til løbeture, fra girl power-highfives til pappas vinyler og morgener med pep - og selvfølgelig alt hvad der postes på #musikmandag.

Festivalguides

Festival


Jeg har samlet alle mine bedste tips og blogindlæg fra adskillige musikfestivaler i både indland og udland. Find dem alle her ▸

Udvalgt omtale

Digitalent

Femina

Musikeren

Disclaimer

Jeg har selv designet og kodet bloggen i Wordpress. Temaet er købt på solopine.com
Alle billeder fotograferet af mig må du gerne låne lige så tosset du vil, så længe det er til ikke-kommercielt brug under en creative common license.

Jeg har to kameraer: Et Canon EOS M med 18-55mm objektiv, og et Canon PowerShot G7 X Mark II. En del af mine billeder er også skudt på iPhone, og jeg redigerer selv.