Hverdags-dagbog, København

Tip til København: Staycation.

Det var egentlig i sidste uge, men min hjerne og skrivelyst har haft lidt svært at vågne af feriehi, dvaletilstand, offline-tid og staycation i København. Jeg formåede at udnytte dagene fra solopgang til langt over solnedgang, med blandt andet disse skønne indslag:


Farverige legepladser er som bekymringsfrie zen-moments for mig. Min favorit er stadig gyngerne!


Jeg opdagede pastel-fine kolonihaver i Guldbergsgade på Nørrebro, og fik et kæmpestort behov for at have sådan én med tilhørende blomsterbed og ophængte krydderurter og grøntsager. Jeg er elendig til at passe planter og gro ting, men jeg tænkte at det kunne være meget charmerende, analogt og hyggeligt om sommeren.


Der var også andre bløde, hjemmegjorte indslag og detaljer i hegnene i Københavns gader.


Jeg prøvede Bubble Tea hos den nye ‘Madhatter’ på Sankt Hans Torv. Måske skal man være rigtig asiat for at forstå det, men det var slet ikke te-agtigt. Smagen kan vidst bedst beskrives som frugt, frisk og lidt funky. Iste med frugtsmag og vingummi, eventuelt.


Vi fejrede veninde-fødselsdag i gården. Der var vimpler som jeg havde klippet, prinsessekager med flag og kokos, de bedste øl, en grøn hårelastik, læderjakker – og nogle fordybende samtaler om katte og modstridende mental alder.


Jeg gik mange ture ved søerne. Jeg fodrede fugle med brødrester, imens jeg følte mig 80 år ældre, og tænkte på om duer mon har ukomplicerede sommerkærester som de flyver ture med, bader, deler krummer og synger due-t med indtil vinteren kommer, og de måske møder en ny? (Og hvordan kan de egentlig kende forskel på hinanden?)

Der var verdens bedste aftensol og vennekreds ved Dronning Louises Bro. Der var nogle som padlede i en båd, og vandet glimtede som den pallietjakke der hænger i mit skab, men som jeg aldrig bruger selvom glimmer er godt for sjælen. Jeg drak rosévin hver eneste dag (den gode fra Netto) og sad udendørs til solen holdt op med at skinne om kap med de ikoniske reklameskilte – som lyste videre hele natten. Jeg sad der og nød det flere dage i træk, og selvom det var hverdag var der både musik og skatere i gaderne indtil jeg ikke kunne holde mig vågen længere.

Vi tog på en spontan veninde-picnic i Dyrehaven. Jeg fik alt for meget sol på skuldrene, og vi gik helt ud og så Eremitageslottet. Vi mødte også en bambi som slet ikke var genert, spiste is på Bakken og cyklede hjem langs Strandvejen som havde taget sit pæneste Riviera-outfit på.Sidst men ikke mindst, fandt jeg en lysende globus til 25 kroner og en blomstret sommerkjole til 45 kroner. Den slags forøger min livskvalitet i høj grad, og jeg har fundet Kroatien frem på verdenskortet hvor jeg planlægger at svinge kjolen om to ugers tid. Hurra, hvor jeg glæder mig! København er skøn og helt fantastisk, men eventyr i uudforskede lande slår alt.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: