Rejseeventyr, Sponsoreret indlæg

Tyskland rundt: Düsseldorf, Köln og Hamborg.

Efter en dag i München gik turen meget tidligt til Düsseldorf, der på trods af ballonvelkomst og airtrain i lufthavnen, slog mig som en ret kedelig by. Ni timer skulle fordrives, og udover transporttiden blev de brugt i butikker og nær vandet ved Kö-park, som bød på skyggepauser og sommerdufte. Derudover hjalp foursquare mig med at finde den sødeste café, med navn og logo i bedste tatovørstil, og en lang gåtur igennem centrum og Altstadt hjalp også på behovet for farveindtryk.


Tyve minutters togtur senere befandt jeg mig over hustagene i sommerlune Köln, som overraskede mine uvidende fordomme med skæve sidegader, grafittimalede vægge og charmerende gemmesteder. En gåtur i det Belgiske kvarter, hvor jeg boede, berigede min aften med selvstændige og vimpelpyntede butikker, barbershops, rodede caféer, frozen yoghurt, snaksagelige tjenere og udendørsservering, så jeg ikke kunne dy mig for at sammenligne byen med Berlin. Dér skal jeg helt sikkert tilbage med et par venner under armen.


Den efterfølgende dag tilbragte jeg i selvsamme område, hvor jeg stødte på pæne husmure, en elskværdig müsli-café, en ballonbutik og massevis af flora og farvekaos i gadebilledet – lige som jeg bedst kan lide det! Folk drak deres søndagskaffe imellem træer og nedslåede parasoler, og så nåede jeg også lige akkurat at se Kölns domkirke, før jeg tog et tog videre til Hamborg.Mit hotelværelse i Hamborg var et af de bedste, jeg nogensinde har boet på. Og selvom det var svært fristende med en stay-in aften, så gik jeg alligevel ud og spiste vietnamesisk og studerede svaner og tysk solnedgang – nok mest fordi at trætheden overmandede mig, og jeg ikke rigtig vidste, hvor jeg skulle begive mig hen i den femte og sidste by. Jeg ville egentlig gerne have haft længere tid i Hamborg, for min søndag gik mest med skuffelse over lukkede butikker, men jeg nåede at opdage det fantastiske alternative farvelade-hood Karolinenviertel, og en håndfuld gode kaffebarer efterfulgt af en gåtur langs industrihavnen, som blev prydet med sommerforelskede kærlighedslåse.

Nåja, og så endte jeg midt i et motorcykeltræf, hvilket ikke burde komme som en overraskelse for nogen da det typisk er den slags der sker for mig.


Alle stederne fra min tur rundt i Tyskland kan du selvfølgelig finde på foursquare, og så er de selvfølgelig også blevet samlet hos Visit Germany som jeg har lavet hele projektet i samarbejde med.

Forrige indlæg Næste indlæg

Der er mere fra samme hylde her: